Джордж Клуни отказал предложение за 35 млн. долара за един ден снимки

Вече две десетилетия Джордж Клуни рекламира кафе Nespresso. В допълнение към компанията за текила „Casamigos“, на която е съосновател и която продаде преди четири години за потенциална сума от 1 млрд. долара, и изключително успешната си филмова кариера като актьор, режисьор и продуцент, може спокойно да се предположи, че би могъл да започва всяка сутрин, гмуркайки се в купчина златни монети като чичо Скрудж.

Той разказа пред „Гардиън“: Предложиха ми 35 млн. долара за един ден работа за реклама на авиокомпания, но говорих с Амал (адвокатката по човешки права, за която се ожени през 2014 г.) за това и решихме, че не си струва. Беше свързана с държава, която, макар и да е съюзник, понякога е съмнителна, и затова си помислих: "Е, ако това ми отнеме съня, не си заслужава".

Като цяло, той умело подбира и филмите си, избирайки обмислени и стилни заглавия. Най-известните му филми вероятно са тези от поредицата "Оушън", които съвсем съзнателно се връщат към Холивуд от 60-те години. Лелята на Клуни е Розмари Клуни, която участва заедно с Бинг Кросби в "Бяла Коледа".

"Всъщност не съм израснал с нея, защото аз живеех в Кентъки, а тя беше в Лос Анджелис“, споделя актьорът. „Но всички я боготворяхме и аз обичах идеята за Холивуд - мечтаех за него!"

За разлика от много други знаменитости, Клуни държи децата си, които вече са четири, далеч от светлината на прожекторите.

Встрани от това той споменава, че му предстои да замине за Австралия, за да снима филм със своята колежка Джулия Робъртс, а следващото лято ще бъде в Обединеното кралство, за да снима филм с Брад Пит.

Клуни израства в Кентъки и Охайо, син на градски съветник и водеща на новини. Баща му, Ник, е почитан заради журналистическата си почтеност.

„Баща ми ми имаше едно правило и то беше: "Не ме интересува какво ще правиш в живота си, но предизвиквай хората с по-голяма власт от теб и защитавай тези с по-малка власт", казва той.

Как е успяла Амал да го убеди на 53 години да се откаже от ергенския живот?

"Тя е много впечатляващ човек! Тя е красива, умна, забавна и ние се влюбихме веднага и се оженихме след шест месеца. И сега си прекарваме много добре", казва той, което не е нещо, което се чува често от родител на малки близнаци. /БГНЕС