Ерик Клептън почете с "Палестинската китара" многохилядните жертви в Газа

Легендарният китарист Ерик Клептън изнесе специален концерт в Лондон, на който почете хилядите жертви на израелската военна кампания в Ивицита Газа.

Целта на събитието беше набиране на средства, които да бъдат дарени под формата на медицинска помощ за цивилните жертви на войната.

Клептън използва „Палестинската китара“, специално стилизирана с палестинското знаме, за да почете загиналите деца. Инструментът е произведен от "Фендер", един от символите на индустрията за изработка на китари.

Концертът се проведе в Windmill Brixton, място с капацитет от 150 места в Лондон.

"Клептън плени публиката с присъствието си, като изсвири няколко песни с китарата в цветовете на палестинското знаме“, написа Робин Моноти, приятел на певеца, в социалните мрежи. Той публикува и няколко снимки от концерта.

Миналият месец Клептън издаде вълнуваща песен, наречена „Voice Of a Child“, която включва музикален видеоклип с шокиращи кадри на палестински деца, засегнати от израелските атаки.

В един от постовете си Моноти разкри, че Дани Харисън се е присъединил към шоуто с изпълнение на „Give Me Love (Give Me Peace On Earth)“, класика от 1973 г. на неговия баща - китариста и певец Джордж Харисън.

Палестинските жертви в Газа надхвърлят 18 хил. души, според контролираното от Хамас министрество на здравеопазването. Повечето от загиналите са цивилни, включително жени и деца. /БГНЕС