Ерол: Когато пиша музика, просто казвам нещата както ги чувствам и усещам

Когато пиша музика не се замислям за посланията, просто казвам нещата такива, каквито ги чувствам и усещам, и се надявам да намеря хора, които мислят по подобен начин. Това каза пред БГНЕС музикантът Ерол Ибрахимов, с когото говорим за предстоящия на 14 септември в „Маймунарника” нов концерт на Група ЕКС.

Група ЕКС е съставена от оригиналните ексвокалисти - Ерол Ибрахимов (Уикеда), Светльо Витков (екс фронтмен на Хиподил) и Кольо Гилъна (екс фронтмен на Контрол. На 14 септември те обещават да изпълнят заедно, с пълно гърло и на живо, едни от най-сериозните хитове на ексбандите си, сред които: “Обичам”, “Бий хлапето”, “Let me да те лов ю”, “Боби”, “Леле Како”, “Скакауец”, “Най-щастливият ден”, “Бате Гойко”, “Мариана” и какво ли още не. Специфичното е, че всеки ще пее и в песните на другите, с което музикалната картината обещава да бъде по-пълна, цветна и особено ефектна. Всички изпълнения ще се случат под съпровода на музикантите от “Svetlio & The Legends”, участвали и в култовите формации “Хиподил” и “Холера”.

Ерол разкри, че с колегите си Витков и Гилъна обмислят и обща песен, която да запишат след време, ако успеят да се сработят като екип. „Творчески по-скоро, иначе сега сме сработени като артистичен екип”, каза музикантът.

Според него интересът към тази музика винаги го е имало. „Има една определена част от публиката в България, която процентно може би не е кой знае колко голяма, която си следи и си следва този тип – както да го нарека някакъв пънк на прехода, не знам и аз как точно – социален пънк, може би, малко ми е трудно да намеря точното определение”, сподели музикантът.

Той се съгласява, че днешното съвремие дава хляб за една нова песен тип социален пънк. „Разбира се, нещата никога не могат да бъдат идеални, винаги има проблеми, винаги има неща, които биха могли или поне хората си ги представят по по-добър начин, а ние сме хора и сме по някакъв начин отражение на това, което ни заобикаля. В поп музиката може би по-комерсиалното търсене на представяне на идеи в музика винаги подвежда в някакъв такъв закачлив, забавен или пък романтичен аспект на живота. Докато при нас, така или иначе не очакваме кой знае какъв голям комерсиален успех, така че можем да си позволим да казваме неща, които на други хора им е по-трудно, защото няма да ги пуснат по радиото или няма да има достатъчно гледания в youtube. При нас тази бариера малко, като че ли е по-висока и под нея можем да промушваме нашите послания, които не винаги се харесват от широката публика. Нашата аудитория, поне моето наблюдение е такова, че е от мислещи млади хора”, заяви Ерол Ибрахимов.

През есента Група ЕКС се готвят да зарадват и феновете си извън пределите на България с голямо европейско турне, включващо 8 дати в големите градове. /БГНЕС