Фалстарт за Лудогорец в Първа лига, новак повали 12-кратните шампиони

12-кратният шампион на България Лудогорец бе шокиран от новака Крумовград още на старта на Първа лига, след като отстъпи с 1:3 като гост. На базата в Коматево, където тимът на Неманя Милянович ще играе домакинските си срещи, "зелените" продължиха с несполуките и след поражението от Балкани в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, днес отново допуснаха загуба.

Двубоят започна по мечтан начин за новаците, които още до 17-та минута вече водеха с 2:0. Бившият футболист на Локомотив София Божидар Кацаров откри резултата в 6-та минута след центриране от ъглов удар на Серкан Юсеин и съобразителен удар с десния крак, който преодоля стража на разградчани Симон Слуга. Десетина по-късно "милионерите" бяха смълчани за втори път след попадение на Александър Колев, а в ролята на асистент за гола се превърна отново Юсеин. Бедите за Лудогорец не спираха и резултатът можеше да стане класически, но всичко този път се размина. Шампионите отвърнаха на предизвикателството с чудесно изпълнение на Доминик Янков извън наказателното поле, което не остави шансове на Янко Георгиев.

Реакцията на старши треньора на гостите Ивайло Петев не закъсня и на почивката той извърши три смени, включвайки в игра новото попълнение Марсел Хайстер, както и нападателите Кирил Десподов и Кайо Видал. Последните двама имаха възможности пред Георгиев, но не намериха целта, а и вратарят на домакините беше на мястото си на няколко пъти, за да запази равенството. Стигна се до 68-та минута, когато влезлият от пейката за Крумовград Мартин Сораков наказа грешка на Слуга, за да оформи крайното 3:1. До края Лудогорец така и не успя да се върне в срещата и инкасира изнеадващо поражение на старта на кампанията.

Проблемите за тима в началото на сезона продължават след втората поредна загуба, след като през седмицата шампионите отстъпиха и на косовския Балкани с 0:2. Столът на Петев вече сериозно се клати, като слухове за уволнението на специалиста се появиха още след мача в Прищина. За "зелените" предстои реванш с Балкани в сряда, преди отборът да се опита да се върне на победния път и в Първа лига при домакинството си на друг новак - Етър. Крумовград, който оглави временно класирането след откриващия ден на кампанията, гостува в следващия кръг на вицешампиона от миналия сезон ЦСКА. /БГНЕС