Фриц показа нерви от стомана и заслужи място на полуфиналите в Торино

Тейлър Фриц се класира за полуфиналите на заключителния турнир на АТP в Торино. Дебютантът в надпреварата надделя над Феликс Оже-Алиасим със 7-6(4), 6-7(5), 6-2 и си осигури второто място в групата.

Фриц и Оже-Алиасим влязоха в сблъсъка с баланс от по един успех, като и двамата бяха надиграли Рафа Надал, и загубили от Каспър Рууд. Залогът бе ясен - победителят се класира в Топ 4, другият поема към изхода. Мачът бе на много високо ниво, като разликата се оказа силната психика в ключови моменти. Американецът показа нерви от стомана, запази спокойствие и взе победата след 2:44 часа игра. Той направи 32 печеливши удара и не допусна пробив, като спечели 50 от 57 разиграни точки при пласиран първи сервис.

"Класирането ми за полуфиналите е огромен успех, още повече с оглед на това, че можеше въобще да не попадна в осмицата. Играя добре и чувствам, че срещу най-добрите се представям най-силно", каза Фриц.

На полуфиналите го чака Новак Джокович, победител в другата група. Днес не преди 15:00 часа сърбинът среща Даниил Медведев, който пък вече е отпаднал.

Не преди 22:00 е мачът на деня, в който Стефанос Циципас и Андрей Рубльов ще определят последния полуфиналист. /БГНЕС