Габриел: Анализът на министерствата преди ротацията е почти готов

Анализът на министерствата преди ротацията е в полуготов завършен вид. Засилването на отбранителната индустрия е основен приоритет на Европейския съюз и НАТО. Важно е да поздравим г-н Тагарев и неговия екип.

Това заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, предаде репортер на БГНЕС.

Габриел откри конференция на тема „Нарастващи нужди от подкрепа на отбранителната индустрия и възможности за иновации" София Тех Парк. Този форум е първото събитие от календара за отбелязване на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО.

По отношение на шпионския скандал в ГДБОП и задържания служител, Габриел коментира: "България стъпка по стъпка трябва да си отстоява правото да бъде суверенна държава, която е достоен член на ЕС И НАТО".

Вицепремиерът каза още, че преди ротацията в кабинета анализът на всички министерства е в полуготов завършен вид. "Предстоят разговори с министрите. Заедно трябва да решим какви са следващите цели, защото управленската програма е до края на 2024 г.", заяви тя.

"Разговорите трябва да продължат по конструктивен път. Става дума за споделена отговорност - добрата работа, която свършихме за България да продължи", добави Мария Габриел.

Тя посочи, че правителството има подкрепата на парламентарните групи, които го поддържаха и до момента. /БГНЕС