Галатасарай, Брага и Йънг Бойс ще играят в групите на Шампионска лига

Турският гранд Галатасарай, португалският Брага и швейцарският Йънг Бойс се класираха за груповата фаза на Шампионска лига, след като отстраниха в плейофите съответно Молде (Норвегия), Панатинайкос (Гърция) и Макаби Хайфа (Израел).


Галатасарай сломи Молде с късен гол и в реванша на турска земя. След като спечелиха първия двубой с 3:2 в Норвегия, домакините поведоха още в седмата минута чрез Мауро Икарди от дузпа. Подобно и на първия мач обаче, норвежците показаха борбен дух и изравниха чрез резервата Ейрик Хестад. Анхелиньо обаче донесе победата на Галата в третото минута на добавеното време.

Гръцкият Панатинайкос допусна поражение от Брага и в реванша на собствен терен, този път с 0:1. Първият мач в Португалия приключи при 2:1 за Брага, а във втория двубой точен за тима в 83-та минута бе Брума. Домакините завършиха в намален състав след втория жълт картон на Хуанкар.

Йънг Бойс постигна класически успех над Макаби Хайфа с 3:0 в Швейцария. Първият двубой на израелска земя бе приключил при нулево равенство, но с попадения на Седрик Итен и Филип Угринич, както и автогол между двете на Абдулайе Сек, швейцарците влязоха в групите на най-престижния европейски клубен турнир. /БГНЕС