Георги Георгиев обсъди с посланик Панайотов предизвикателствата пред българите в САЩ

По време на своето посещение в САЩ председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев се срещна с българския посланик във Вашингтон Георги Панайотов.

„Удоволствие беше да гостувам на представителя на Република България в САЩ – посланик Георги Панайотов. Ръководителят на мисията ни във Вашингтон има ключова роля в поддържането на отношенията между двете страни“, заяви Георгиев.

Той е обсъдил с посланик Панайотов трудностите и предизвикателствата пред българската общност в Съединените щати, както и необходимостта от активни действия на българските институции и организации, които могат да помагат на сънародниците ни в съхраняването на националната ни идентичност отвъд океана.

„Най-приятната изненада обаче получих на път за посолството, когато видях, че малък площад във Вашингтон носи името на Димитър Пешев, чиито заслуги за спасяването българските евреи са световно признати. А пред паметника на Апостола, до посолството ни, винаги има цветя от наши сънародници. Уверих се с очите си – "Не се гаси туй, що не гасне!", сподели Георги Георгиев. /БГНЕС