Георгиев: ПП-ДБ отварят вратите за още по-голямо презастрояване на София

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев призова софиянци „да не слушат какво говорят от ПП-ДБ, а да гледат какво правят“.

„Щели да борят презастрояването в София, казват кандидатите им за съветници и кмет в София. А техният министър на отбраната, “по терлици” в предизборната кампания продава три имота на военното ведомство в София, на които могат да се построят сгради със 150 000 квадратни метра. За сравнение, НДК е с РЗП от 117 000 кв.м.“, написа Георгиев в социалната мрежа.

Той пита това ли е „промяната“, която предлагат за столицата и отправи обвинение към „спасителите“ на София, че вместо да се борят с презастрояването отварят възможности за още по-големи строежи. „Това ли е промяната, която предлагат за София?! Вместо да искаме държавата да ги прехвърли на общината за строителство на детски градини и училища, желаещите да “спасят” София ще отворят вратата за огромни строежи в три района - Люлин, Витоша и Сердика?“, заяви Георгиев.

Председателят на СОС припомни, че заедно с главния архитект Здравко Здравков и групата на ГЕРБ-СДС са успели да спрат строителството на нови сгради, с площ от 150 000 кв.м., в зелените площи на Овча купел.

„С наше решение общината придоби частните имоти, за да останат градинки. Парцелите на военното министерство обаче ще станат частни и в тях ще се строи. Това са техните "Решения за София". Длъжни сме да ги спрем“, категоричен е Георгиев. /БГНЕС