Георгиев: Създаваме удобни пътни връзки, които намаляват трафика в София

Днес пуснахме движението по изцяло новия булевард „Филип Кутев“ от „Симеоновско шосе“ до ул. „Сребърна“. За да продължим със строителството на нови булеварди в София - гласувайте за кмет и за общински съвет с номер 76 ГЕРБ-СДС.

Това заяви Георги Георгиев, който бе председател на Столичния общински съвет и е втори в листата за общински съветници на ГЕРБ-СДС.

Той припомни, че новата отсечка е с дължина от 1,2 км. Има 6 ленти за движение, обособена бус лента, велоалеи от двете страни, широки тротоари и 200 нови дървета.

„Новият бул. „Филип Кутев“ е с дължина от 2,3 км и е част от третия градски ринг, с който свързваме бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“. Така ще намалим трафика не само в южните квартали, но и в центъра на града, защото създаваме удобни пътни връзки извън централната градска част“, каза Георгиев.

Той отбеляза, че вече ще се стига от бул. „Симеоновско шосе“ до бул. “Черни връх” само за 3 минути с кола или колело.

„Поздравления за труда и резултатите за кмета Йорданка Фандъкова, заместник-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и главния архитект Здравко Здравков. За мен е чест, че с този екип проектирахме, финансирахме и изградихме така очаквания участък от вътрешния градски ринг. Защото ние #РаботимЗаСофия“, заяви Георгиев. /БГНЕС