Георгиев: „Тротоарно право“ се плаща в пълен размер от 2 г.

Днес е денят на шегата, но днес няма да си говорим за шеги, а за фалшиви новини. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, предаде БГНЕС.

Георгиев посочи, че фалшива новина номер 1 е, че Столична община е обявила връщане в пълен размер на такса “тротоарно право”. Тя е върната от 2 години и се плаща без отстъпки от гражданите и бизнеса от тогава до днес.

„От кабинета на кмета Васил Терзиев обявиха гордо на официалната страница на общината, че таксата „тротоарно право“ отново ще се плаща в пълния ѝ размер от 1 април тази година и така щели да повишат приходите като добри управленци, явно. Обаче тази такса беше намалена от нас заради КОВИД и върната в пълния й размер пак от нас от 1 април 2022 г.“, припомни Георгиев.

Според него това едва ли е екстравагантна шега за 1 април, а по-скоро обявеното се дължи на некомпетентност и все още непознаване на материята от „скъпоплатения ни вече кмет и екип заместници с 300% по-високи заплати“. „Качествената работа струва пари, явно...“, добави общинският съветник от ГЕРБ-СДС.

Втората фалшива новина е, че Георги Георгиев работи за борса за криптовалути.

„Някой е направил фалшив профил с моите имена и снимки. Моля да докладвате фалшивата страница и да не се доверявате на подобни профили в социалните мрежи“, каза той. /БГНЕС