Гоф повали Мухова и триумфира в Синсинати за дебютна титла от WTA 1000

Коко Гоф спечели най-голямата титла в крехката си професионална кариера, след като надви Каролина Мухова с 6-3, 6-4 в спора за трофея на силния турнир от сериите WTA в Синсинати. Срещата продължи близо два часа.

Коко Гоф.

Седмата в основната схема американка започна двубоя с ранен пробив, който обаче бе моментално върнат от финалистката на Ролан Гарос. Гоф отново дръпна с брейк, но пак се пропука и чехкинята се завърна в борбата за сета. Мухова обаче продължи да изпитва сериозни трудности на собствен сервис и след нов пробив развя белия флаг в откриващата част.

Във втората Гоф се сдоби със сериозно предимство от два пробива аванс, като сервираше за титлата при 5-2. Чешката й опонентка върна един от брейковете, но преклони глава при четвъртия мачбол за тийнейджърката. Двете играха много лошо на сервис, като завършиха без нито един ас и с общо цели 11 двойни грешки.

Така Гоф триумфира в надпреварата за най-голямата си титла в кариерата – тя е общо пета за американката, която направи заявка да ликува с трофея и на предстоящия Ю Ес Оупън. Мухова остава с една титла – в Южна Корея през 2019. /БГНЕС