Гонзо: Важна среща, клубовете ще имат подкрепа от нас

"Ние с ПФЛ работим всекидневно заедно, както знаете президентът на ПФЛ е в Изпълкома".

"Беше важна и ползотворна среща за нас. Предложенията, които обсъдихме, ще бъдат одобрени на Изпълкома. Ние сме партньори с клубовете и тук еднолични решения няма да се взимат. Смятам, че срещата беше ползотворна за ПФЛ. Смятам, че пътят, който начертахме, ще е ползотворен и ще бъде много по-добре за всички нас". Това заяви президентът на БФС Георги Иванов след срещата с клубовете от Първа и Втора лига в Бояна, предаде репортер на БГНЕС.

"Ние с ПФЛ работим всекидневно заедно, както знаете президентът на ПФЛ е в Изпълкома. За клубовете смятам, че те знаят, че винаги могат да се обърнат към двете институции и ще имат подкрепа от нас. Ние сме, за да помагаме от клубовете, а не за рестрикции, глоби и наказания. Такива срещу ще се правят регулярно. Това е първата от много срещи. Добрият тон владееше залата, нямаше противоречия или скандали. Не е изненада, че по-големите клубове искат по-малко отбори, но регионалните центрове - не. Ако бяха 12 отбора, ще се играе предимно в София, Пловдив и Варна", каза Иванов след срещата, на която бе решено Първа лига да остане с 16 отбора, но плейофната система да бъде променена.

"Чужденците и телевизионните права също бяха обсъждани. За правата в момента има договор, така че това са процедури, които ще задействаме, но те ще бъдат на по-късен етап. За чужденците всички клубове стигат до решението, че ние сме професионалисти, всички трябва да обърнат внимание на юношите, ние ще направим компенсаторна система за налагането на млади играчи, но това е свързано с финанси, които трябва да намерим", каза още Гонзо.

"Винаги има някакви спорове, не е имало конфликти, всичко мина напълно нормално. Крайните решения ще бъдат взети, когато се събере Изпълкома", добави той на въпрос на БГНЕС.

"Много ползотворна работна среща, което е далеч по-важно от високопарни теми и фрази. Някои от клубовете бяха представени от двама, трима, четирима души. Посочиха се пропуски, които имаме, но те видяха новият, че президент на БФС протяга ръка за взаимодействие с Лигата", каза президентът на БПФЛ и член на Изпълкома на БФС Атанас Караиванов. /БГНЕС