„Хуауей“ е подписала 50 договора за 5G, включително в Европа

Компанията „Хуауей“ към момента е подписала над 50 договора за 5G, като 28 от тях са в Европа. Това съобщи старши вицепрезидентът и член на борда на директорите на технологичния гигант Катрин Чен.

Говорейки как неотдавнашната забрана на САЩ се е отразила на работата на компанията в Европа, Чен заяви, че „Хуауей“ „изцяло спазва действащите закони, норми и стандарти на страните, в които работи. Европейските клиенти ни подкрепят, след като американското правителство ни включи в „черния списък“, добави тя.

Технологичната компания работи в 170 страни по целия свят и всяка една страна е важна за нея.

Американската администрация обвини „Хуауей“ в сътрудничество с китайското разузнаване и следене на клиенти. САЩ също така предупредиха редица страни да не използват инфраструктурата и оборудването на „Хуауей“ при преминаване към 5G. През май американското министерство на търговията внесе компанията в „черния списък“, който не й позволява да купува части и технологии от американски производители.

„Хуауей“ също така се намира в списъка с компании, на които е забранено да правят бизнес с американци без съответните лицензи. /БГНЕС