Италия срази Белгия с 2:1 и ще играе с Испания в полуфиналите

Отборът на Италия надви Белгия с 2:1 в двубой от 1/4 финалите на Европейското първенство по футбол. Мачът от 1/4 финалите на шампионата на Стария континент се игра на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен.

В 13-ата минута гол на Леонардо Бонучи бе отменен заради засада, а после белгийците пропиляха няколко възможности, най-вече заради идеални намеси на вратаря на "Скуадра Адзура" Джанлуиджи Донарума. Италианците обаче успяха да поведат с гол на Николо Барела в 41-ата минута, а три минути по-късно Лоренцо Инсиние успя да удвои преднината на италианците. Малко след пропуснатия гол Белгия се върна в играта, след като Ромелу Лукаку бе точен от дузпа. Тя бе оспорвана бурно от италианските играчи, но след прегледи на видеозаписите бе потвърдена от реферите. В 61-ата минута Белгия пропусна да изравни резултата, след като Леонард Спинацола се намеси решително. В заключителната 1/4 част от мача Спинацола получи контузия, която вероятно ще го извади от останалата част от турнира. Той бе изнесен на носилка и мястото му зае Емерсон. Италия успя да удържи натиска на белгийците и скромната си преднина и се класира за полуфиналите на турнира.

В предпоследната фаза на турнира Италия ще играе с Испания, който елиминира Швейцария след дузпи. Мачът ще се проведе на стадион "Уембли" на 6 юли.

И двата отбора, които днес бяха противници, преодоляха груповата фаза без загуба. Италия спечели група А, а Белгия - Група В. В 18 финалите Италия сломи съпротивата на Австрия след продължения, а Белгия елиминира Португалия. Утре ще се играят другите два 1/4 финала Чехия - Дания и Украйна - Англия. /БГНЕС

Категории: