Юлия Навалная: Путин е лидер на престъпна група

„Тук не говорим за политика, а за кърваво чудовище, Путин е лидер на престъпна група“.


Това заяви съпругата на покойния руски опозиционер Алексей Навални, Юлия, пред европейския парламент в Страсбург.

"Ако наистина искате да победите Путин, трябва да станете новатори. Трябва да спрете да се страхувате от това, невъзможно е да му навредите с друг пакет от санкции или резолюция.“

Тя подчерта, че Путин не е морален човек и не трябва да се възприема по различен начин от чудовище.

„Това няма да се различава от това, което вече е направено. Той не е морален и принципен човек, не можете да го възприемате по този начин. Алексей го разбра отдавна. Тук не говорим за политика, а за кърваво чудовище, Путин е лидер на престъпна група", отбеляза Юлия Навалная.

Опечалената също така коментира Украйна и до какво водят преговори с Путин.

"Преди две години Путин започна пълномащабна война срещу Украйна, брутална война, подла война. И две години по-късно има много умора, много кръв се проля .. Войната продължава въпреки санкциите. Започват да звучат гласове, които призовават за споразумение с Путин. По заповед на Путин Алексей беше убит и изтезава. Измъчван три години, напълно откъснат от всякакви контакти, обаждания и дори писма. И тогава го убиха и дори след това продължиха да малтретират тялото му и майка му. И виждаме, че Путин е способен на всичко и не се преговаря с него за нищо", каза тя.

Владимир Путин трябва да отговаря за онова, което направи с моята страна Русия и това, което извърши в съседна, мирна Украйна", заяви тя.

Тя подчерта, че руският президент трябва да понесе отговорност и за смъртта на нейния съпруг.

"Алексей няма да види каква ще бъде красивата Русия на бъдещето, но ние трябва да я видим. Ще направя всичко възможно, за да реализирам мечтата му. Злото трябва да отстъпи и бъдещето да дойде. /БГНЕС