Камерън Диас е била наркотрафикант в началото на кариерата си

Преди да стане холивудска суперзвезда с многобройни награди, Камерън Диас може би е била неволен наркопласьор. Актрисата направи шокиращото разкритие по време на интервю за Second Life Podcast, в което си спомни за времето, когато е била борбен модел. В желанието си да види света, тя успява да се премести в Париж благодарение на работата си като модел по каталог в Калифорния. Но след една година в магическия град звездата от "Ангелите на Чарли" казва, че не е работила нито един ден.

"Не съм работила нито ден", казва Камерън Диас за времето, прекарано като модел в Европа. "Бях там цяла година и не работих нито един ден. Не можех да си намеря работа, за да спася живота си."

След това тя разказа как единственият ангажимент, който е получила, е изглеждал много подозрителен. "Получих една работа, но всъщност мисля, че бях муле, което пренасяше наркотици в Мароко", разказва тя в подкаста. "Беше в началото на 90-те години. Дадоха ми един куфар, който беше заключен и в него бяха моите костюми". Когато пристигнала в Мароко, служителите я попитали кой е собственик на куфара и дали може да бъде отворен.

В крайна сметка тя им казала, че не е неин. "В главата ми се въртяха мисли като: "Какво, по дяволите, има в този куфар?". Камерън Диас също така описва как веднага се е почувствала несигурна като русокосо и синеоко момиче в Мароко през 90-те години. "Носих скъсани дънки и ботуши на платформа, а косата ми бе пусната и това наистина беше опасно", казва актрисата за притесненията си по онова време. Това е единствената й работа като модел по време на престоя й в Париж.

За щастие късметът на Камерън Диас се променя скоро след странното изпитание. Докато все още живее в Париж, тя получава роля с Джим Кери във филма "Маската" от 1994 г. и се превръща в международна звезда. След поддържаща роля в "Сватбата на най-добрия ми приятел" от 1997 г., през 1998 г. тя се снима в главната роля в комедията на братя Фарели "Ах, тази Мери", която ѝ носи още по-голяма слава и първата ѝ номинация за "Златен глобус". Следващите ѝ два проекта през 1999 г. - спортната драма „Всяка една неделя“ и фантастичният филм на Спайк Джонз „Да бъдеш Джон Малкович“ - ѝ спечелват репутацията на драматична актриса.

След като печели номинации за "Златен глобус" за ролите си във филмите "Ванила Скай" и "Бандите на Ню Йорк", Камерън Диас избира да се оттегли от Холивуд през 2018 г., а през 2019 г. ражда дъщеря от съпруга си Бенджи Мадън. Въпреки това 49-годишната актриса наскоро обяви, че ще се завърне към актьорството за предстоящия филм на Netflix "Отново в действие". Сюжетът на дългоочакваната екшън комедия засега се пази в тайна. Но Сет Гордън (известен от "Шефове гадняри") режисира проекта по сценарий, който е написал заедно с Брендън О'Брайън. /БГНЕС