Караджов и 9 министри на контрола в парламента

Един вицепремиер и 9 министри ще отговарят на депутатски въпроси по време на редовния парламентарен контрол в петък, предаде репортер на БГНЕС.

Вицепремиерът и регионален министър в оставка Гроздан Караджов ще отговори на 4 въпросa за ремонти на различни пътища от републиканската пътна мрежа.

Правосъдният министър Надежда Йорданов ще отговаря за законодателни предложения, изготвени в рамките на проект на Европейската комисия "Продължаваща реформа в заповедното производство". Здравният министър Асена Сербезова ще отговори на 3 въпроса, сред които за здравно обслужване на лица, получили временна закрила и бежанци. Иван Иванов, земеделският министър ще отговори на два въпроса, единият от които е за противоградовата защита на територията на Република България.

Следват въпроси към Божидар Божанов, Александър Николов, министър на енергетиката, Драгомир Заков, министър на отбраната който ще отговори за български изтребители СУ-25, Николай Събев, министър на транспорта и съобщенията, Бойко Рашков, към когото са отправени 45 въпроса за действия за оказан натиск и тормоз от страна на МВР по време на предизборната кампания и в изборния ден. Последен ще отговори на 3 въпроса министърът на културата Атанас Атанасов. /БГНЕС