Карантината ще провали Коледата на кралицата

Новите мерки срещу коронавируса, които ще бъдат въведени през следващата седмица, вероятно ще попречат на кралското семейство да организира и проведе традиционните си Коледни тържества, пише „Дейли Мейл“.

"Правилото на шестимата", което влиза в сила от утре в Обединеното кралство /тоест на едно място да се събират не повече от шестима души - ограничение за събиране на открито и закрито/ може сериозно да попречи на грандиозните партита в имението "Сандрингам". Кралицата, принц Чарлз и възрастните кралски особи едва ли ще ходят до църквата публично на Коледа, но ще се насладят на семеен обяд в Сандрингам или ще вземат участие в тържествена вечеря по повод Бъдни вечер.

Вчера, когато премиерът Борис Джонсън обяви новите правила, не се ангажира да гарантира, че до Коледа те ще бъдат отменени. Кралските особи се ползват и с особени мерки за опазване от коронавируса, които вчера Джонсън обяви - например, ако член на семейството иска да се срещне с Принц Филип или кралицата, задължително трябва да се е самоизолирал две седмици преди това. Обичаят на кралицата да приема около 30 души от роднините си за обяд в имението в Норфолк преди обръщението й към народа, както и традиционното отваряне на подаръци заедно в навечерието на Коледа също са застрашени. /БГНЕС