Късна дузпа прати Фиорентина на втори пореден финал в Лигата на конференциите

"Виолетовите" чакат Олимпиакос или Астън Вила на финала в Атина на 29 май.

Фиорентина се класира за финала в турнира Лига на конференциите за втори последователен път, след като удържа Брюж на реванша за равенство 1:1. Първият двубой на италианска земя бе приключил с драматичен успех на „виолетовите“ с 3:2.

Драмата не отсъстваше и в Белгия, където домакините поведоха в резултата след 20 минути игра. Точен бе Ханс Ванакен, а в ролята на асистент се превърна бившият нападател на Лудогорец Игор Тиаго. Авансът на Брюж, който вкарваше срещата в продължения, трая до 85-та минута, когато гостите получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Лукас Белтран, който не трепна и възстанови статуквото, въпреки че вратарят на домакините Симон Миньоле уцели ъгъла.

Брюж имаше възможност все пак да вкара двубоя в продължения, но Ванакен бе спрян от добрата намеса на Пиетро Терачано. Белгийците завършиха мача в намален състав след втория жълт картон на Денис Одой.

Така Фиорентина ще направи втори опит да вдигне трофея, след като през изминалия сезон отстъпи на Уест Хем. Сега италианците могат отново да играят с отбор от Висшата лига в лицето на Астън Вила. Бирмингамци обаче имат да наваксват пасив от два гола срещу гръцкия Олимпиакос на реванша в Пирея тази вечер.

Финалът в Лигата на конференциите е в Атина на 29 май. /БГНЕС