Кевин Костнър се развежда след 19 години брак

Носителят на "Оскар" Кевин Костнър е започнал процедура по развод със съпругата си Кристин Баумгартнер, с която има почти 19-годишен брак.

Във вторник представител на 68-годишния актьор публикува изявление, с което потвърди новината за предстоящата им раздяла, съобщи „Мирър“.

Публицистът на Костнър Арнолд Робинсън заяви: "С огромна тъга отбелязваме, че са се появили обстоятелства извън неговия контрол, в резултат на които г-н Костнър трябва да участва в разтрогване на брака."

Костнър и Баумгартнер, модел и дизайнер на дамски чанти, започнаха да се срещат през 1998 г., преди да се оженят в ранчото му в Колорадо през 2004 г. Двойката има двама сина, на 15 и 14 години, както и 12-годишна дъщеря. Това е вторият брак на Костнър, след като през 1978 г. се ожени за колежанската си любов Синди Силва. Двамата се развеждат през 1994 г. и имат три пораснали деца заедно. Той има и син - роден през 1996 г. - след кратка връзка с Бриджит Руни.

От дебюта си през 2018 г. холивудският актьор се снима в неоуестърн драмата "Йелоустоун", за която през януари прибра "Златен глобус" за най-добър актьор в драматичен телевизионен сериал. Популярният сериал, който породи няколко спинофа, в момента е в петия си сезон, но според информация в медиите той може да приключи след края на сериите поради търкания между Костнър и създателя на сериала Тейлър Шеридан.

Сериалът, който проследява семейство Дътън, притежатели на най-голямото ранчо в Монтана - дебютира през 2018 г. и вече породи няколко спинофа като „1883“. Петият сезон на "Йелоустоун" започна през ноември миналата година, а първата половина на новите серии приключи през януари. Сега се предполага, че сериалът може да не получи шести сезон.

Миналия месец „Ню Йорк пост“ съобщи, че няколко източника са потвърдили, че сериалът ще приключи след втората половина на пети сезон, за който все още не е определена дата на излъчване. /БГНЕС