Халеп ще направи завръщането си в тениса на турнира в Маями

Двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем Симона Халеп потвърди, че ще се завърне към официалните мачове в Маями по-късно този месец.

32-годишната тенисистка получи забрана от Международната агенция по тенис интегритет (ИТИА) за „умишлени“ допинг нарушения, но след като изтърпя девет месеца от първоначалното си четиригодишно наказание, тя е готова за завръщане към състезателния спорт. Бившата номер 1 при жените ще се завърне на корта на „Хард Рок Стейдиъм“ във Флорида в турнир, който започва на 17 март.

„Развълнувана съм да ви разкрия, че ще направя завръщането си в WTA Тура след две седмици на турнира в Маями. Благодаря на организаторите за това, че ми дадоха тази възможност и нямам търпение отново да бъда на корта и да се състезавам с най-добрите. Ще се видим скоро!“, написа румънката в социалните мрежи.

Халеп не е играла от Ю Ес Оупън 2022-а насам, където отстъпи още в първи кръг на украинската квалификантка Дария Снигур и тества положително за забраненото вещество роксадустат. След като вече изтърпя временно наказание миналата година, тя ще се завърне с незабавен ефект, тъй като забраната изтече на 6 юли, 2023 и тя вече бе изтърпяла над девет месеца санкция.

Халеп има 24 титли в професионалната си кариера, включително триумфи на Ролан Гарос 2018 и Уимбълдън 2019, като до момента е натрупала малко над 40 млн. долара от наградни фондове. Тя достигна до номер 1 в света при дамите през октомври 2017. /БГНЕС