Антон Хекимян: Стоя зад спазването на стандарт

Аз съм човек, който може да носи отговорност и ще го правя с цялото си сърце и душа. Независимо, че последно казахме кой ще бъде кандидатът за кмет на ГЕРБ-СДС и кои ще са общинските съветници, ние сме първите, които представяме управленската си програма.

Това заяви кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на София Антон Хекимян, предаде репортер на БГНЕС.

Антон Хекимян

„Това са най-подготвените хора, които могат, знаят как и са доказвали през годините, че стоят зад обещанията си, носят отговорност и ще носят отговорност занапред“, каза Хекимян по отношение на екипа си, като подчерта, че е отворен да чуе всеки един от гражданите на столицата.

„Искам и ще остана гражданинът Антон Хекимян“, добави той и посочи, че приоритети му са от тротоарната плочка до завършването на всеки един инфраструктурен проект, а спазването на стандарт означава качество на живот на всеки един от нас.

„Спазването на стандарт е нещо, зад което ще стоя и съм сигурен, че целият екип ще стои“, отбеляза кандидатът за кмет и уточни, че в идеите са свързани с годишни програми за районите на София, за да могат те да са още по-облагородени, ремонти на улиците, както и програма за тротоарите.

Хекимян е категоричен, че не можем да си позволим да се избиваме по улиците. „Всъщност, и преди е било така, но трябва и контрол“, допълни той.

Йорданка Фандъкова и Диян Стаматов

По отношение на образованието Диян Стаматов посочи, че в София има 174 общински училища, като 70 от тях продължават да бъдат на две смени, което е неудобство както за учениците, така и за техните родители, затова ще се стремят към преминаване в едносменен учебен процес.

„Ще бъдат изградени 37 детски градини. До края на календарната година ще бъдат факт 10 такива сгради“, каза той, като уточни, че те са почти на финал и в тях ще намерят място над 200 деца, а през следващата година ще продължи строителството и на 15 нови постройки.

Стаматов заяви, че яслите са другият ключов фактор, който е още по-голямо предизвикателство. Предвидено е и изграждане на училища в кварталите, където има недостиг.

Във връзка с дигитализацията и иновациите в управленската програма е заложено реализирането на интелигентен град и индустриалните зони да се превърнат във високотехнологични паркове. Приоритет е утвърждаването на София като град-лидер в Европа по отношение на високотехнологичните инвестиции.

Прошко Прошков

„Живеем в една икономика на вниманието, където всеки обещава светло бъдеще в социалната мрежа“, каза Прошко Прошков, като подчерта, че на всяка картинка във „Фейсбук“, от ГЕРБ-СДС предлагат план. Той отбеляза, че колкото по-добра става градската среда, толкова по-взискателни ставаме всички към нея и добави, че тази година София е класирана на второ място в състезанието „Зелена столица на Европа“. Плащане на по-справедлива такса смет в бъдеще, разширяване на зелена София и обновяване по 200 градинки на година, синьо-зелена акупунктура са сред приоритетите в управленската програма, а също и изграждане на станции за зареждане на автомобили, фотоволтаици върху детски градини и училища, а също и изграждане на общински соларен комплекс. Спокоен център и транзитен трафик, път на пешеходците и на велосипедистите в центъра.

„106 км велоалеи са изградени дотук, имаме още над 90 км по основната велосипедна мрежа“, посочи Прошков, като отбеляза буферните паркинги по метрото, както и продължаване на строителството на метрото.

Георги Георгиев

Георги Георгиев от своя страна каза, че е свършена много работа по изграждане на метрото, както и на тротоарите. „Само през т.г. за няколко месеца успяхме да утроим площта на тротоарите, която беше обновена“, заяви той и посочи, че до няколко дни ще бъде открит многоетажен паркинг на четири нива за 320 автомобила.

„7 нови паркинга обещаваме, предвидени са. Това е голямото решение за паркирането в кварталите“, каза още Георгиев. Друг приоритет е енергийно-ефективното осветление.

Той е категоричен, че ако някой обещае, че ще спре строителството в София, то той лъже безогледно.

В управленската програма са включени още изграждането на канализация. „Основната ни задача е гласуваните в бюджета средства, привлечените в бюджета европейски средства да не спрат. Имаме готовност за 75 км нови ВиК проекта“, съобщи Георгиев и добави, че хората имат нужда от естествени решения.

„Околовръстният път на София, обаче, е емблема на случващото се в държавата през последните 2 г. Публичните инвестиции са в застой. 1,5 млн. български граждани не заслужават това. Не можем и не бива да позволяваме хаосът в държавата да дойде и в София“, отбеляза той. Георгиев обяви и че Антон Хекимян е станал обект на интелектуална кражба по отношение на приоритетите си в управленската програма и „Васил Терзиев е решил да пооткрадне малко“.

Хекимян посочи, че е много работено, много се прави, това не са само думи, но има още върху какво да се работи и какво да се надгради. „Вършенето на работа ще ни подреди града. Ходейки по улиците виждам какво може да се промени“, каза още той.

Според него освен в подреден град, ние трябва да живеем и в сигурен град. „Лична моя кауза е да спрат убийствата по пътя. Няма как да си пил или да си дрогиран и да си се качил в кола, това няма как да е без умисъл“, смята той.

Ще се работи и за създаване на електронна система, която да снима къде има маркировка, къде няма, къде има дупка и пр., контрол на джигитите на пътя. „Това са само част от мерките и те могат да ни доведат до нула жертви на пътя“, заяви Хекимян. /БГНЕС