Ким Чен Ун заведе дъщеря си в завод за балистични ракети

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун посети завод за балистични ракети в Пхенян. Той беше придружен от дъщеря си Джу Е. Това е първата й официална поява на инспекцията на оръжейния завод.

Не е известно точно кога е била визитата, снимките в държавните медии на КНДР показват Ким и дъщеря му да минават покрай най-малко 26 разглобени балистични ракети Hwasong-12 в голямо хале. Това е най-големият брой севернокорейски балистични ракети, показвани някога на едно място в даден момент - повече, отколкото по време на военни паради.

Според NK News снимката вероятно е направена в машиностроителния завод, разположен в западните покрайнини на Пхенян. Друга снимка показва Ким Чен Ун и дъщеря му да минават покрай най-малко 12 тежкотоварни камиони за транспортиране на ракетите.

Това е третата публична поява на Ким Чен Ун с дъщеря му. За първи път тя се появи с баща си при тестово изстрелване на най-голямата ядрена ракета в страната през ноември, а няколко дни по-късно придружаваше баща си при срещата му с военните служители, отговорни за успешния тест. Появата на момиче по време на такива важни държавни събития породи слухове, че тя е възможен наследник на баща си. Държавните медии на Северна Корея обаче не дават подробности за потенциалната й бъдеща роля.

Те не назовават и името на дъщерята на лидера, но разузнавателната служба на Южна Корея предполага, че тя е Джу Ае, дъщерята на Ким Чен Ун, за която Денис Родман говори за първи път след срещата му с лидера на Северна Корея през 2013 година. Джу Ае е средното от трите деца на Ким Чен Ун и съпругата му Лий Сол Чжу. Предполага се, че първото дете е родено през есента-зимата на 2010 г. или зимата на 2011 г., второто - в края на декември 2012 г., а третото - през 2017 година. /БГНЕС

Пхенян / Северна Корея