Клоп: Имаше 100% дузпа срещу Мак Алистър

Имаше 100% дузпа срещу Мак Алистър. Това заяви мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп след равенството 1:1 с Манчестър Сити в голямото дерби от 28-ия кръг на английската Висша лига. На „Анфийлд“ двата отбора предложиха страхотно качество на играта, а в заключителните мигове останаха сериозни съмнения за нарушение на Жереми Доку срещу световния шампион с Аржентина в наказателното поле на „гражданите“.


„Това беше стопроцентова дузпа. Съдиите ще намерят обяснение за решението си. Това е 100% нарушение във всяка зона на терена и вероятно жълт картон. Всички хора с Айпадове около мен ми казваха „Уау, очевидно е. Може би могат да се скрият зад фразата „не е ясна и очевидна грешка“. Разбира се, че е дузпа, но не я получихме и всичко е окей“, каза Клоп, за когото това бе последно дерби със Сити във Висшата лига, след като през януари обяви, че напуска Ливърпул след края на сезона.

Относно представянето на отбора, германският специалист заяви: „Сензационно. Първите 10 минути прибързвахме и Манчестър Сити ни атакуваше сериозно. Второто полувреме беше най-доброто ни срещу този съперник, откакто съм мениджър. Те, разбира се, удариха греда, но ние трябваше да вкараме два или три гола. Изключителен футболен мач. За мен, ние доказахме днес за първи път на 100%, че се намираме точно там, където трябва да бъдем. Ще се борим за титлата и ще видим какво ще стане“.

Междувременно, наставникът на Сити Пеп Гуардиола не намери проблем в недоволството от страна на Кевин Де Бройне при смяната на белгиеца след почивката. Двамата разговаряха, като един от най-добрите за „небесносините“ през годините не остана очарован от някои тактически решения на испанеца.

„Започнахме много добре, но те са невероятен отбор. Имахме нашите моменти, те имаха своите. Начинът, по който те играят, прави нещата трудни за всеки тим. Приемаме точката. През първото полувреме имахме инерция и създадохме много възможности. След като им подарихме дузпа, започнахме да страдаме. Мачът бе добър за зрителите“, каза Гуардиола и продължи по отношение на случилото се с Де Бройне:

„Добра реакция. Следващият мач ще има шанс да се докаже. Нуждаехме се от играч, който да задържа топката. Не ставаше въпрос за пресиране. Матео Ковачич е много добър именно в това. Бяхме щастливи с Кевин. Няма проблем помежду ни, всичко е наред“, допълни мениджърът на шампионите, които са трети в таблицата, на точка от Арсенал и Ливърпул. /БГНЕС

Категории: