Клоп: Изключително горд съм, жребият ни беше много тежък

Изключително горд съм, жребият ни беше много тежък. Това заяви мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп след победата на неговия тим над Арсенал с 2:0 като гост в сблъсък от третия кръг на ФА Къп.


На „Емиратс“ мърсисайдци бяха без някои от основните си футболисти в лицето на Върджил ван Дайк (болест) и Доминик Собослай (контузия), както и на Мохамед Салах и Ватару Ендо, които заминаха съответно за Африка и Азия за предстоящите континентални турнири, и страдаха през първото полувреме, но в крайна сметка се събраха и след почивката стигнаха до крайния успех след автогол на Якуб Кивиор и попадение на Луис Диас в края.

„Изключително горд съм. Много тежък жребий. Може би най-тежкият, който можеше да ни се падне. Предвид всички неща, които трябваше да вземем под внимание на този стадион, Арсенал се подреди по малко по-различен начин, което беше умно. Променихме някои неща на полувремето. Наистина бяхме в борбата за победата след почивката. Отбелязахме головете и след това вкарахме децата в игра. Борихме се в продължение на 95 минути. Сега имаме зимна пауза“, каза германският специалист, като „червените“ ще разберат съперника си в четвъртия кръг на надпреварата преди гостуването на Манчестър Юнайтед на Уигън Атлетик тази вечер.


Колегата на Клоп – Микел Артета, очаквано бе разочарован от развоя на събитията и за пореден път заяви, че отборът му трябва да бъде клиничен в завършващата фаза. За „топчиите“ това бе трето последователно поражение във всички турнири след двете във Висшата лига от Уест Хем и Фулъм, като тимът продължава да създава ситуации пред противниковите врати, но и да няма кой да ги завърши.

„Представянето беше на ниво, имахме и положенията. Просто трябва да спечелим мача, но го загубихме и не оползотворяваме създадените ситуации. За да печелим, трябва да си вкарваме положенията. Когато си по-добър от най-силния отбор в Европа в момента и създадеш толкова ситуации – не съм виждал друг отбор да го прави срещу тях, както ние го сторихме. Но това не е достатъчно. Реалността е, че не е достатъчно. Продължавам да бъда на 100% зад момчетата. Така стоят нещата и трябва да продължим да играем по същия начин и да бъдем по-ефективни пред гола“, сподели испанецът, който добави, че е малко вероятно отборът му да се подсили в атака през януарския трансферен прозорец. /БГНЕС