Клоп: Робъртсън ще претърпи операция

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че Анди Робъртсън ще се подложи на хирургическа интервенция на рамото, след като пострада по време на европейската квалификация на Шотландия с Испания.


„Решението клони към операция. Имаше малък шанс да се размине с такава, но след разговори с експерти, изглежда, че операцията е най-доброто решение в дългосрочен план и това означава, че той ще отсъства известно време. Не мога да кажа колко точно, но операция на рамото не е най-лесната интервенция. Опитът ми сочи, че той може да тренира отново много скоро след това, но не и футболно ориентирано, защото трябва да бъде внимателен, има единоборства и подобни неща. Ще отсъства известно време“, каза германецът на днешната си пресконференция преди градското дерби с Евертън утре, 21 октомври, от 14:30 часа българско време.

Относно това кой ще замени Робъртсън, Клоп заяви: „За наше щастие не разполагаме само с Костас, защото предвид броя мачове, които имаме, щяхме да страдаме от липса на достатъчно опции на поста ляв бек. Джо Гомес може да играе на позицията. Люк Чеймбърс и други млади момчета, които се появяват в тренировките често. Нуждаем се от варианти и Костас е най-опитният, което е хубаво. Но той не може да играе във всички мачове, така че ни трябват още опции и трябва да направим така, че да можем да използваме всички възможни“.

Германският специалист обърна внимание и на утрешния сблъсък на „Анфийлд“, като сподели, че очаква труден двубой с „карамелите“. „Мърсисайдското дерби е специален двубой, под голямо напрежение. Нека погледнем фактите и те сочат, че Евертън се намира в добра форма. Те имаха труден завършек на миналия сезон, но в крайна сметка успешен, защото останаха в първенството. Сега началото им не беше силно, но в последните 3-4 седмици те постигнаха резултати, а преди това имаха и добри изяви. Ще бъдат трудни за защитаване, трябва да сме готови за вторите топки, за влизания от дълбочина, компактна отбрана. Чака ни тежък мач, дербитата и мачовете от Висшата лига са винаги такива. Трябва да сме търпеливи и готови за битка“, добави Клоп. /БГНЕС