Кметът на Лозен: Нуждаем се от постоянно полицейско присъствие

„Нуждаем се от постоянно полицейско присъствие в село Лозен. Когато поискаме такова, отговорът е, че няма достатъчно персонал, а населението се разраства. Трябва да имаме поне един изнесен полицейски участък“. Това заяви за БГНЕС кметът на село Лозен Георги Младенов.

Георги Младенов

След двойното убийство в село Лозен от петък, и още едно, извършено от същия убиец през 2022г., кметът заяви, че за пореден път ще отиде до МВР и ще пусне доклад, за да може да има изнесен полицейски участък.

Розен излезе на протест след жестоките убийства

„С годините съм писал няколкократно доклади в Осмо РПУ, ходил съм в МВР, но винаги получавам отговор, че кадри няма“, подчерта Георги Младенов. Той обясни, че и жителите на Лозен искат полицейско присъствие. „Единственото, което успяхме да реализираме със СО, е да вградим камери, които до седмица ще бъдат факт. Чрез тях ще могат да бъдат налагани накацания на нарушителите“, коментира кметът.

На въпрос на БГНЕС дали се забелязва шофьори, които да развият висока скорост в селото, Георги Младенов обясни, че на някои прави участъци има хора, които наистина нарушават правилата за движение. /БГНЕС