“Корени – извор на вдъхновение и сила” на Иванка Колчакова

Изложбата „Корени – извор на вдъхновение и сила“ показва 9 картини на Иванка Колчакова, подредени от днес до края на месеца в ателие „Цветна магия“ на "Будапеща" 13, предаде репортер на БГНЕС.

Изложбата е вдъхновена от българските ни корени, впечатления от специални места, шевици и символи. „Във времената, в които живеем – излкючително динамични, наситени с информация, която идва отвсякъде, мисля, че е изключително важно да обърнем поглед навътре към себе си и да помислим кои сме ние, да разберем, да погледнем, да оценим какво огромно културно наследство имаме, завещано от нашите предци. Мисля, че всички отговори, силата и вдъхновението са вътре в нас, няма нижда да търсим много далче и това би ни помогнало да живеем по-добре, да сме по-добри един към друг, да сме по-горди от това кои сме ние“, сподели художиничката.

Деветте картини в изложбата не случайно са точно толкова. Иванка Колчакова мисли, че числото 9 е специално.

„Изложбата е част от проект, който се нарича „Корени – извор на вдъхновение и сила“, осъществява се с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Творчески инициативи“, каза още художничката. /БГНЕС