Костов: Страхотният Пламен Андреев ни спаси

Треньорът на Левски Николай Костов засипа със суперлативи вратаря Пламен Андреев за изявите му в мача със Славия. Специалистът призна, че тимът му е можел да загуби срещата с оглед на показаното през второто полувреме.

"През второто полувреме имаме обективни играчи да сме толкова зле. Отпаднаха физически някои футболисти – Евертон Бала, Мислович взе да отпада, Охене. Затова се получи и такава игра. Полузащитниците не можеха да взаимодействат, нямахме висока преса. Наруши се изобщо балансът в играта ни и започнахме да издъхваме на чисто футболен език", започна Костов.

"Бях на линията постоянно, не ми разрешават да влизам на терена. С помощниците постоянно обсъждахме някакви неща. Няма да излъжа ако кажа, че Славия заслужаваше повече, дори да спечели мача. Но имахме добра енергия и невероятен Пламен. Беше трудно на всички играчи, но се борихме за всяка топка, колкото можем, и победихме. Първото полувреме имахме добри ситуации, добри излизания от втора линия, положения. Но второто полувреме се наруши физическият баланс и стана тотално друга игра. Имаме много нови играчи – Евертон Бала без подготовка, Мислович дойде късно. Охене имаше проблеми по време на подготовката. Няма как да правим аналогия с Крумовград, защото тогава играхме повече от полувреме с човек по-малко. Те не ти дават много възможности да контролираш по-добре играта. Това може би е допринесло за това физическо изтощение. Не бива обаче да има паника, защото победихме. Имаме време да си направим анализи какво сме направили добре и какво зле", продължи треньорът.

"Притеснени сме от второто полувреме, разбира се. Ние сме наблюдателни хора, гледаме кой как работи на терена, какъв е обемът от работа. В какви зони, колко е спринтовата работа. Неща, които са чисто в анализите на седмицата. Притеснени сме, защото не сме свежи. Няма обаче да се освежим ако легнем да спим и ядем само. Ще се освежим с тренировки, масажи, има си прийоми, които използваме. Надявам се, че срещу Лудогорец ще сме по-добре. Там и психологически е друга играта. Късметът ни покри срещу Славия заради добрия колектив и енергия. Вярвам в тези неща, чета такава литература. Борихме се за всяка топка. Първото полувреме играхме много добре. Обаче второто играхме слабо и последните впечатления остават най-трайни. Излиза, че все едно сме недоволни от победа над толкова стойностен отбор", каза още той.

Той коментира и слуховете за привличане на нов вратар. "Не е вярно. Пламен Андреев е нашият вратар. Имаше такива писания точно преди предходните дербита и той започна да прави грешки. Пламен обаче е стабилен, той е в много добра форма. Имаме си вратар и не мислим за други. Има си моменти, в които се мисли за селекцията и ще бъде обявена на какви позиции изобщо търсим играчи. Пламен обаче постоянно прогресира. Само ако психологически му се наруши балансът, почва да прави грешки. Контузиите са въпрос, над който мислим много. Трябва да философствам, да връщам лентата над летния период, когато се подготвяхме само две седмици. Имахме 6 евромача, двубои с 10 души и това даде отражение. Сега новите ни футболисти наистина не са готови за игра. Те се включиха в края на подготовката, а и са нови – не са адаптирани към начина ни на игра", завърши наставникът на "сините". /БГНЕС