Ковачевски: ЕС не беше справедлив към Македония, СДСМ няма да се откаже от европейското бъдеще

"Европейският съюз не беше справедлив към Македония. Но означава ли това, че трябва да се откажем, тъй като ВМРО-ДПМНЕ крои заговор. Казвам категорично не!"


Това заяви македонският министър-председател Димитър Ковачевски при откриването на нов щаб на СДСМ в Тетово, предаде репортер на БГНЕС.

В обръщението си Ковачевски каза на публиката, че неговата партия работи за осигуряване на европейско бъдеще.

"Европейският съюз не беше справедлив към Македония. Лично съм преживял тези несправедливости. Но означава ли това, че трябва да се откажем, тъй като ВМРО-ДПМНЕ крои заговор? Казвам категорично не! Ние от СДСМ никога няма да се откажем от този път, защото това е правилният път към по-добро бъдеще на страната", заяви премиерът на РСМ в словото си.

"Това не са избори между СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ. Това е избор между надеждата и отчаянието. ДПМНЕ не може да придвижи страната към Европейския съюз, а само да я отблъсне оттам. Те не само ще я отблъснат, но и Европейският съюз ще бъде обвинен за техния провал. Вече сме гледали този филм от 13 години. Те бяха срещу Европейския съюз, срещу съседите и всички други им бяха виновни, защото самите те не поеха вината", добави той.

Димитър Ковачевски заяви, че СДСМ има печеливши кандидати за президентските избори и парламентарните избори.

"Гражданите заслужават европейски стандарт, просперираща държава, в която работят демокрацията, правовата държава и социалната справедливост. Никой няма право да се откаже от такова по-добро европейско бъдеще. Бъдещият президент е на СДСМ, ние сме отборът победител. С глас за Стево Пендаровски гарантираме сигурно европейско бъдеще. На 8 май ще обявим голяма победа за европейска Македония, а още на 9 май, в Деня на Европа, ще съставим новото проевропейско правителство на Македония", подчерта министър-председателят. /БГНЕС