Кралският двор не остава кралица Елизабет II сама

Снимката на кралица Елизабет II, седнала сама на погребението на съпруга си, обиколи света. Присъстващите на церемонията за сбогуване с херцога на Единбург трябваше да спазват безопасна дистанция с онези роднини, с които не живеят заедно, така че кралицата, която от месеци живееше само със своя съпруг в замъка Уиндзор, трябваше да седне в параклиса на Сейнт Джордж далеч от роднините си, информира „Венити Феър“.

Елизабет II няма да прекарва дните на траур и мъка, които все още я очакват, изцяло сама, тъй като нейните роднини са се организирали така, че тя винаги да бъде придружавана. За това британското кралско семейство е планирало списък на смените на компаньоните на кралицата, съобщава „Дейли Мирър“.

Под надзора на принцеса Ан, дъщерята на кралицата, списъкът включва също така херцогинята на Корнуол Камила, херцогинята на Кеймбридж, Кейт; и София, графинята на Уесекс, които ще се редуват да посещават кралицата в замъка Уиндзор и да я придружават да разхожда кучетата, спазвайки необходимата социална дистанция.

Правителството на Великобритания наскоро смекчи ограниченията за мобилност в страната, така че тези и други роднини на Елизабет II ще могат да пътуват от различните си резиденции до замъка Уиндзор, където кралицата ще остане изолирана, въпреки че вече е получила двете дози на ваксината.

Кучетата на кралица Елизабет II са другата опора, която тя има в тези тъжни моменти. През последните години кралицата изгуби любимите си корги, неизменните й любимци, откакто й подаряват първото - Сюзън, когато навършва 18 години, но наскоро тя взе две нови кучета от тази порода, за да направят изолацията в замъка Уиндзор по-поносима за нея.

"Кралицата е възхитена. Немислимо е Елизабет II да няма корги. Все едно Лондонската кула без врани. Те са с нея само няколко седмици, но се оказва, че са очарователни и са приели замъка за свой дом“, съобщи източник от двореца пред „Сън“ миналия март.

Разходката с тези две нови корги е точно едно от първите неща, които е направила след загубата на съпруга си, кралица Елизабет II. Вчера фотографите, които все още са разположени в замъка Уиндзор, успяха да заснемат кралицата, напускаща резиденцията в кола с кучетата си. /БГНЕС