Лалова и Ефтимова не преодоляха сериите на 200 метра, загуби за борците ни

Българските спринтьорки Ивет Лалова-Колио и Инна Ефтимова не успяха да преодолеят сериите вбягането на 200 метра на олимпийския лекоатлетически турнир в Токио. В пета серия Лалова постигна най-доброто си постижение за сезона в дисциплината с 23.39 секунди, но това ѝ стигна само за пето място и тя не успя да се класира за полуфиналите при своето рекордно пето участие на Олимпиада. В трета серия Ефтимова също завърши пета с резултат 23.42 и приключи с участието си на Игрите.

Ивет Лалова-Колио записа участие на рекордна пета Олимпиада

В залата за борба Кирил Милов започна с успех над бронзовия олимпийски медалист Селк Илдем (Турция) с 3:1 в категория до 97 килограма на класическия стил на Олимпиадата в Токио. В среща от четвъртфиналите българинът отстъпи пред иранеца Мохамадхади Сарави с 0:6.

Кирил Милов все още има шанс да продължи към репешажите

Преди това загуби претърпяха Мими Христова (68 килограма) и Айк Мнацаканян (77 кг). Мнацаканян отстъпи на шампиона на Хърватия Бозо Старкевич с 1:3. При жените Мими Христова не успях срещу киргизстанката Меерим Жуманазарова с 5:7. И двамата отпаднаха от надпреварата, след като съперниците им, от които претърпяха поражение, загубиха в следващия кръг. /БГНЕС