Лейди Гага сред връчващите на наградите "Оскар"

Лейди Гага не получи номинация за "Оскар" тази година за участието си в "Домът на Гучи", но ще присъства на 94-те престижни филмови награди. Певицата-актриса е един от шестте разкрити връчващи награда до момента, а освен нея на сцената ще излязат и Кевин Костнър, Юн Ю-джун, Роузи Перес, Крис Рок и Зоуи Кравиц.

"Филмите ни вдъхновяват, забавляват ни и обединяват целия свят!", каза продуцентът на церемонията Уил Пакър. "Това е най-точната цел на шоуто тази година и ние сме щастливи да приветстваме първите от звездния състав, който ще се присъедини към Оскарите, за да ни помогне да отпразнуваме силата на филмите и да отдадем почит на най-доброто през изминалата година".

Кевин Костнър спечели "Оскар" през 1991 г. за най-добър режисьор за „Танцуващият с вълци“. Лейди Гага спечели първия си "Оскар" през 2018 г. за оригиналната си песен в "Роди се звезда", в едноименния филм, в който тя също участва. Южнокорейската актриса Юн Ю-джун спечели "Оскар" за най-добра поддържаща женска роля миналата година.

Шестимата номинирани ще се присъединят към официалните водещи на вечерта - Уанда Сайкс, Реджина Хол и Ейми Шумър. Това ще бъде първият път от три години, е който шоуто ще има водещи. Церемонията ще се състои в неделя, 27 март, в "Dolby Theatre" в Лос Анджелис. /БГНЕС