Левски ще довършва започнатото срещу Шкупи, ЦСКА и ЦСКА 1948 имат да наваксват

Тази вечер ще се изиграят реваншите на трите ни представители във втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. От 20:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата Левски посреща северномакедонския Шкупи с добър аванс от 2:0 след първата среща в Скопие. По същото време, но в Румъния, ЦСКА гостува на Сепси в опит да превъзмогне пасив от 0:2. В 21:30 часа българско време ЦСКА 1948 гостува на ФКСБ – румънците имат аванс от едно попадение след първия двубой.

Левски изигра силен мач в северномакедонската столица преди седмица въпреки инцидентите преди срещата и неособено добрия терен, на който се проведе двубоя. „Сините“ излязоха на игрището, след като техен запалянко бе наръган с нож, а точни за победата над Шкупи бяха бразилците Уелтън и Роналдо. Реваншът на „Герена“ ще се играе без гостуващи привърженици след случилото се преди седмица, а „сините“ отнесоха солидна глоба от 40 000 евро от УЕФА за различни провинения на привържениците си в Скопие. Столичани са в добра форма, след като отстъпиха на ЦСКА 1948 с 1:2 у дома на старта на сезона в Първа лига – оттам насетне последваха три последователни успеха във всички турнири, като освен Шкупи бяха победени Ботев Пд и Локомотив София в местния шампионат. Ако отстрани северномакедонците, Левски ще играе с победителя от двойката Апоел Беер Шева (Израел) – Паневежис (Литва).

ЦСКА има тежка задача на реванша в Румъния, след като слабата продукция на „червените“ в първия сблъсък със Сепси доведе до домакинско поражение с 0:2 на „Българска армия“. Загубата се оказа и последният мач на Саша Илич като старши треньор на „армейците“ – сръбският специалист бе освободен от поста, а на негово място се завърна Нестор Ел Маестро, който ще направи повторния си дебют утре вечер. ЦСКА не показа нещо вълнуващо и в Първа лига, където стартира с разочароващо нулево равенство срещу Хебър, преди да победи новака Крумовград с минималното 1:0. Ако съумеят да елиминират Сепси, „червените“ ще се изправят срещу казахстанския Актобе или Торпедо Кутаиси от Грузия.

ЦСКА 1948 също има да наваксва, но само гол пасив срещу друг румънски тим – ФКСБ. Възпитаниците на Атанас Рибарски загубиха минимално на Националния стадион, но остават с шансове да отстранят съперника. „Червените“ започнаха новия сезон в Първа лига с успех над Левски на „Герена“, преди да вземат и домакинството си на Пирин Благоевград с класически резултат. Гостуването на Арда в Кърджали от третия кръг на първенството бе отложено поради ангажиментите на „армейците“ в третия по сила евротурнир. При елиминиране на ФКСБ, ЦСКА 1948 ще играе в следващата фаза на надпреварата с датския Норшелан.

Пълна програма на мачовете на българските отбори днес:

20:00 часа, Левски – Шкупи

20:00 часа, Сепси – ЦСКА

21:30 часа, ФКСБ – ЦСКА 1948. /БГНЕС