Лилард поиска да бъде трейднат от Портланд

Деймиън Лилард е поискал от ръководството на Портланд Трейл Блейзърс да бъде трейднат след 11 години в отбора от Националната баскетболна асоциация. Новината бе потвърдена от генералния мениджър на Блейзърс Джо Кронин в изявление, публикувано от тима. Един от най-добрите гардове в Лигата е обект на интерес от Маями Хийт и Бруклин Нетс, като според информациите в американските медии самият играч предпочита да играе при "горещите", които са действащи шампиони на Източната конференция. На финала в НБА през изминалата кампания отборът на Ерик Сполстра загуби от Денвър Нъгетс.


"Бяхме категорични, че искаме Дейм тук, но той ни извести днес, че иска да напусне и предпочита да играе за друг отбор. Това, което не се е променило за нас, е, че ние искаме да печелим и ще направим това, което е най-добро за тима в опит да постигнем тази цел", каза Кронин.

Лилард завърши миналия сезон със 32.2 точки средно на мач. Той никога не е бил близо до титлата в НБА в 11-те си сезона в Лигата - Портланд спечели едва четири плейофни серии с Лилард в състава. Тимът стигна веднъж до финала на Западната конференция. Миналата кампания Трейл Блейзърс приключиха с баланс 33-49, като за втори пореден път не играха в елиминациите. Решението на гарда да потърси ново предизвикателство дойде във втория ден на свободните сделки, след като Портланд реши да запази Джереми Грант с договор за пет години на обща стойност 160 млн. долара.

Сред сделките от втория ден, Ламело Бол и Домантас Сабонис се съгласиха на нови договори съответно с Шарлът Хорнетс и Сакраменто Кингс, където ще играе и родният национал Александър Везенков. Дилън Брукс пък ще премине от Мемфис Гризлис в Хюстън Рокетс, а гардът Ръсел Уестбрук остава в Ел Ей Клипърс. /БГНЕС

Категории: