Локо Пд срещу Ботев Вр в наглед лесно изпитание за край на третия кръг от Първа Лига

Локомотив Пловдив и Ботев Враца затварят третия кръг от Първа Лига, чиято програма бе свита до едва пет мача. Двубоят на стадиона в пак Лаута е тази вечер от 21,15 часа.

Впечатленията от отбора на Александър Томаш след първите два кръга са добри, макар и да не бе постигнат успех в пловдивското дерби. То завърши при резултат 1:1, като „смърфовете“ бяха догонващи в по-голямата част от двубоя. Под ръководството на бившия защитник на ЦСКА Локомотив не е особено резултатен, но в предишния кръг тимът отбеляза цели четири гола при успех с 4:2 над съименника си от София и то на негов терен.

Ботев също вече игра с Локомотив София в столицата и отстъпи минимално с гол от дузпа през втората част. Силата на врачани обаче е у дома и това си пролича още в първото домакинство за новия сезон - срещу Славия (2:0). През миналия сезон Ботев Враца завоюва едва шест точки като гост в Първа Лига и едва ли през настоящата кампания ще е много по-различно.

Локомотив на свой ред дава заявка за добър сезон и като традиционно силен домакин се очаква сравнително лесно да спечели предстоящата среща. Съставът изглежда добре окомплектован с не малко на брой българи, сред които е и завърналият се голмайстор от Латвия Георги Минчев.

Програма на мачовете от третия кръг:

Петък

Крумовград - Черно море 1:3

Събота

Хебър – Берое 1:0

Пирин Благоевград - Ботев Пловдив 0:0

Неделя

Левски - Локомотив София 6:0

Понеделник

21:15 ч, Локомотив Пловдив - Ботев Враца

Отложени

Етър - ЦСКА

Славия - Лудогорец

Арда - ФК ЦСКА 1948. /БГНЕС