Лудогорец с грешна стъпка в Бистрица, ЦСКА с точка аванс в борбата за титлата

ЦСКА 1948 и Лудогорец завършиха наравно 2:2 в интригуващ мач от първата шестица на родновото първенство. На стадион "Витоша" шампионите сбъркаха в борбата за титлата и сдадоха първото място в класирането, на което вече е ЦСКА, с точка пред разградчани.


В повторение на финала от турнира за Купата на България, спечелен от "зелените" с 3:1, възпитаниците на Ивайло Петев започнаха по-активно на тежкия терен в Бистрица и Кайо Видал на два пъти пробва мерника си, но неточно. Капитанът Кирил Десподов също опита късмета си, но и той не намери целта. От другата страна "армейците", водени от новия старши треньор Атанас Рибарски, заменил на поста уволнения Тодор Янчев, рядко поглеждаха към вратата на Серджио Падт, но реализатор номер 1 на първенството Ивайло Чочев имаше добра възможност да открие, но не успя да стреля към вратата на Лудогорец след центриране на Георги Русев.

Втората част бе изключително оспорвана и изпълнена с голове и интрига до самия край. Гостите поведоха още в 46-та минута след попадение на Спас Делев, който получи пас в коридор от Мануел Шоу и преодоля стража и капитан на "червените" Даниел Наумов. ЦСКА 1948 показа реакция и възстанови паритета чрез Педриньо, който се възползва от отклонена от Русев топка, за да се справи с Падт за 1:1. Малко след това обаче домакините инкасираха втори гол, идентичен на първия. Петев и компания отново намериха свободно пространство и този път Десподов промуши топката под плонжа на излезлия Наумов, който се контузи при ситуацията и бе заменен принудително от Генадий Ганев. Разградчани понамалиха оборотите и бяха наказани в 86-та минута, когато Чочев намери по прекрасен начин топката с левия си крак за 2:2. До края Якуб Пьотровски стреля с глава право в ръцете на Ганев, а ЦСКА 1948 можеше да стигне и до пълен обрат, но влезлият от пейката Радослав Кирилов стреля неточно от изгодна позиция.

Така Лудогорец не успя да победи съперника и в третия двубой за първенство, завършвайки за трети път наравно срещу "армейците". Грешната стъпка на шампионите означава, че те вече не държат съдбата в ръцете си в битката за титлата с ЦСКА - отборът бе изместен от върха, като изостава на точка от "червените", два кръга преди края. ЦСКА 1948 продължава борбата с Левски за третото място, като са на точка пред "сините". В следващия кръг столичани, за които Атанас Рибарски дебютира начело на тима, гостуват на ЦСКА, докато Лудогорец няма право на нова спънка при домакинството си на Левски в Разград. /БГНЕС