Мъри с дебютна победа за първенство след изстрадан успех над Локо Сф

Левски спечели гостуването си на Локомотив София с 2:1 в мач от 11-ия кръг на Първа лига. На Националния стадион „Васил Левски“ „железничарите“ откриха още във втората минута чрез Октавио, който реализира четвъртия си гол от началото на сезона.

Станимир Стоилов.

Гостите обаче възстановиха паритета в 37-та минута след точната интервенция на Здравко Димитров. След около час игра Билал Бари надбяга противников състезател и преодоля Александър Любенов, за да оформи пълния обрат. Това бе първо попадение за нападателя на „сините“ от началото на кампанията. В 71-та минута възпитаниците на Иван Колев получиха страхотна възможност да изравнят резултата, след като бе отсъдена дузпа за игра с ръка на Драган Михайлович.

Първоначално, ситуацията не бе отразена, но след проверка на Системата за видеоповторение (ВАР) главният съдия Радослав Гидженов посочи бялата точка. Пламен Крачунов обаче се провали, след като капитанът на Левски Николай Михайлов спаси с вещиина удара му. Имаше съмнения относно това дали стражът на гостуващия състав не е излязъл предварително извън голлинията си, но в крайна сметка дузпата не бе пребита. До края „сините“ издържаха, а локомотивци на няколко пъти имаха изгодни ситуации да изравнят, но без успех.

Така, Левски постигна първи успех за първенство под ръководството на Станимир Стоилов и дебютна извън стадион "Георги Аспарухов". Тимът заема осмата позиция с актив от 11 точки, на две зад седмия Локо София. В следващия кръг „железничарите“ гостуват на Царско село, а „сините“ са домакини на друг новак – Пирин Благоевград. /БГНЕС