Манчестър Юнайтед разтрогна договора с Роналдо

Кристиано Роналдо ще напусне Манчестър Юнайтед по взаимно съгласие с незабавен ефект, съобщиха от пресслужбата на „червените дяволи“. Причина за раздялата между двете страни стана скандалното интервю на португалската суперзвезда, в което той отправи сериозни критики към клубното ръководство.

Вторият престой на португалеца на "Олд Трафорд" официално приключи.

Кристиано Роналдо напуска Манчестър Юнайтед по взаимно съгласие, с незабавен ефект. Клубът му благодари за неговия огромен принос по време на двата престоя на „Олд Трафорд“, в които той вкара 145 гола в 346 мача, и пожелава на него и семейството му успехи в бъдеще. Всички в Манчестър Юнайтед остават концентрирани върху продължаването на прогреса под ръководството на Ерик тен Хаг и съвместната работа за постигане на успехи на терена“, се казва в официалната позиция на манчестърци.

До раздялата между двете страни се стигна след интервюто на Роналдо с журналиста Пиърс Морган. В него португалският нападател отправи критики към клубното ръководство, казвайки, че се чувства „предаден“, като добави, че не изпитва уважение към мениджъра Тен Хаг. Звездата на „червените дяволи“ сподели в интервюто, че клубът иска „да се отърве от него“. 37-годишният футболист изигра едва четири мача от началото на сезона във Висшата лига, след като през миналата кампания той стана голмайстор на отбора с 24 попадения във всички турнири.

Провалът на тима обаче да се класира за тазгодишното издание на групите на Шампионска лига доведе до желанието му да напусне „Олд Трафорд“, а от това последва и влошаване на взаимоотношенията му с клубното ръководство. Роналдо е трикратен шампион на Висшата лига с Юнайтед по време на първия си престой между 2003-2009, като стана и носител на трофея от ШЛ през 2008. /БГНЕС