Манчестър Юнайтед се справи с Уиган и извади късмет в жребия за ФА Къп

Отборът на Манчестър Юнайтед се класира за четвъртия кръг на Купата на Футболната асоциация, след като победи Уиган с 2:0 като гост. "Червените дяволи" доминираха при визитата си на третодивизионния тим и пропуснаха да запишат по-изразителен успех.

Головете за отбора на Ерик тен Хаг отбелязаха Диого Дало в 22-та минута и Бруно Фернандеш от дузпа в 74-та минута, а и гредите на няколко пъти спасиха вратата на домакините. Играчите на Юнайтед отправиха общо 13 точни удара към противниковата врата.

Така Манчестър Юнайтед се върна на победния път след загубата от Нотингам Форест в края на миналата година. "Червените дяволи" имаха късмет и в жребия за следващия кръг, който им отреди гостуване на непрофесионалния Ийстли или четвъртодивизионния Нюпорт, които ще играят реванш,

Носителят на трофея Манчестър Сити ще има тежка задача в следващия кръг - гостуване на Тотнъм, докато Челси ще бъде домакин на Астън Вила. Участието си в турнира продължава и шестодивизионния Мейдстоун Юнайтед, който ще гостува на Ипсуич Таун.

Пълен жребий за четвъртия кръг на ФА Къп:

Блекбърн - Рексъм

Борнемут - Суонзи

УБА - Брентфорд/Улвърхемптън

Уест Хям/Бристъл Сити - Нотингам Форест/Блекпул

Лестър - Хъл/Бирмингам

Шефилд Уензди - Ковънтри Сити

Челси - Астън Вила

Ипсуич - Мейдстоун Юнайтед

Ливърпул - Норич Сити/Бристъл Роувърс

Тотнъм - Манчестър Сити

Лийдс - Плимут

Кристъл Палас/Евертън - Лутън/Болтън

Нюпорт/Ийстли - Манчестър Юнайтед

Шефилд Юнайтед - Брайтън

Фулъм - Нюкасъл. /БГНЕС