“Маргаритка“ и „Приказки без край“ тръгват на турне за важните навици в живота на децата

За първи път децата на България могат лесно и по забавен начин да получат отговор на някои важни за тях въпроси, които стоят в основата на изграждането на добри навици.

В поредица от осем видеоклипове и пет събития на живо, в различни градове в България, социалният проект “Маргаритка”и националната инициатива “Приказки без край”, забавляват малчуганите и помагат на родителите във възпитанието. Поредица от подобен характер, изцяло авторска и на български език, се реализира за пръв път в България.

Главни герои в Mъпет шоуто на “Маргаритка” и “Приказки без край”, са българските анимационни персонажи Биби, Мими, Бухалче и Маргаритка. Четиримата са истински звезди в света на най-малките, изключително обичани и вече модели за подражание.

Във видеата от поредицата, в раеални, забавни и смешни ситуации героите учат децата “Защо е толкова важно да си мием ръцете и зъбите?”, “Какво означва да се наспим и нахраним добре?”, “За какво са якето и ръкавиците през зимата?”, “Защо трябва да се носи шапка на слънце през лятото?”, “Какво означава да уважаваме околните?”. Припознавайки себе си в героите, децата ще разберат по-добре смисъла на навиците, ще имат повече желание да ги изпълняват, а родителите ще имат ценен помощник.

Кампанията започна още в празничния сезон на 2018-а година, с пет събития, които бяха специално за малките пациенти в детските отделения на няколко болници в страната. През февруари 2019-а стартира публикуването на първите от общо осем видеа от поредицата. Те са разработени от екип от детски психолози, сценаристи, продуценти, сценографи и актьори, които имат изключителен опит в работата с деца.

Всички осем видеа могат да се гледат в YouTube канала на социалната инициатива “Маргаритка” и във фейсбук профила на “Panadol Baby”. Видеата се създават с цел най-малките сред нас да гледат полезно, качествено и забавно съдържание и на български език, както и да са в помощ на родителите. Всеки месец се публикуват по две нови видеа, а първите две видеа вече са факт.

“Ето как си мием ръцете” “Ето как си мием зъбите”

Преди точно една година “Маргаритка” спечели 2-рото място в единствения в България конкурс за социални предприемачи “Промяната”. Идеята, с която кандидатстваха беше точно тази – създаване на качествено и забавно аудио и видео съдържание с образователен характер и изцяло на български език, насочено към децата от 0 до 6 години. Желанието за създаването на такова съдържажние е провокиарно от категоричната му липса, казват Вики и Яна, създателите на проекта. През есента, Маргаритка създаде първата изцяло автроска музика и анимация на “Песен за цифрите” на български език. Новата детска песничка провокира огромен интерес, а много родители споделят че благодарение на нея децата им вече броят с лекота и на български език.

За да стигнат още по-близо до децата, “Маргаритка” и “Приказки без край” правят национално турне на съвместната си инициатива в пет града в България. По време на събитията във Варна, Русе, Бургас, Стара Загора и Пловдив, любимите на децата герои, ще разкажат и покажат на живо важните навици, ще забавляват децата, ще говорят с тях, а след това всички ще пеят заедно на вече добре познатото и обичано “Караоке на Маргаритка”.

Ето и датите и градовете, които Национално турне “Мъпет шоуто на Маргаритка и Приказки без край” ще посети:

  • 30 март – Варна (Delta Planet Mall)
  • 31 март – Русе (Mall Rousse)
  • 06 април – Бургас (Mall Galeria Burgas)
  • 07 април – Стара Загора (Mall Galeria Stara Zagora)
  • 14 април – Пловдив (Plovdiv Paza Mall). /БГНЕС