МО на РФ към бойците от „Вагнер“: Мамят ви, проявете благоразумие

Министерството на отбраната на Русия се обърна към бойците от ЧВК „Вагнер“ с призив да не позволяват да бъдат въвлечени в престъпната авантюра на Евгений Пригожин.


„Обръщаме се към бойците от щурмовите отряди на ЧВК „Вагнер“. Чрез измама ви въвлякоха в престъпната авантюра на Пригожин и в участие във въоръжен метеж. Много от вашите бойни другари от няколко отряда вече осъзнаха грешката си и се обърнаха за помощ с искане да им се осигури безопасно завръщане в точката на постоянна дислокация. От наша страна вече е оказана такава помощ на всички бойци и командири, които поискаха това“, заявиха от военното министерство.

От там призоваха бойците на „Вагнер“ да проявят благоразумие и да се свържат с представителите на Министерството на отбраната или с правоохранителните органи.

Собственикът на паравоенната групировка Евгений Пригожин публикува в своя канал в Телеграм няколко аудиосъобщения. В тях той твърди, че подразделенията му са станали обект на атака и обвини за това военното ръководство на Русия. В тази връзка Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия повдигна наказателно обвинение за призив за въоръжен метеж и призова бойците да не изпълняват заповедите на Пригожин.

Тази сутрин Пригожин обяви, че ЧВК контролира военните обекти в Ростов на Дон.

БГНЕС припомня, че губернаторът на Ростовска област призова гражданите да се въздържат от пътуване до центъра на града и да не напускат домовете си. /БГНЕС