Мозер: Трудно време е за земеделското движение

Трудно време е за земеделското движение, защото всички работят срещу нас и аз винаги съм се чудила защо. Това коментира за БГНЕС почетният председател на ПП „Обединени земеделци“ Анастасия Мозер, която представи книгата си „Щрихи от един живот в трудно време“. Събитието уважи и преизбраният председател Петя Ставрева.

Земеделският съюз е с много дълбоки корени в България и хората непрекъснато се мъчат да изтръгнат този корен, но не успяват и няма да успеят. И аз съм доволна, че в книгата историята на БЗНС е широко застъпена, разкри известният политик от близкото минало.

Мозер разказа, че на страниците е представила своите преживявания през изминалите години по един обективен начин, защото непрекъснато се говорят неистини. „За книгата много хора настояваха да напиша все пак нещо. Авторът е Драголюб Гаджев, аз съм повече сътрудник в цялата история. Радвам се, че е факт и излезе и отзивите са сравнително добри“.

Анастасия Мозер заяви още, че всеки ден следи политическия живот чрез хора, които непрекъснато и се обаждат и търсят съвет. „Моят съвет, който давам е никога да не се отчайват хората по пътя си към демокрацията. Защото, тя е един процес, нещо, което е дадено. Демокрацията трябва вечно да бъде защитавана, защото има посегателства срещу нея. А тя няма алтернатива“.

Анастасия Мозер е изключителна личност, представител на поколението на почтените политици. През годините направи много земеделското движение да се възроди. За мен тя е изключително близък и специален човек, заяви преизбраният председател Петя Ставрева. Висшият форум се проведе на 17 ноември в Пазарджик.

„Щрихи от един живот в трудно време“ е документ, свидетелстващ за три етапа от българската история. Той засяга някои от най-травматичните и все още будещи спорове събития, определили пътя на България от царство, през народна република към демокрация и членство в Европейския съюз и НАТО. Това е разказ за една изключителна съдба в едно тежко и изпълнено с перипетии време. /БГНЕС