МВнР: България категорично осъжда ракетния обстрел срещу Йерусалим

България осъди ракетния обстрел срещу Йерусалим. Това се казва в съвместно изявление, направено от външните министри Светлан Стоев и Екатерина Захариева, предаде репортер на БГНЕС.

На церемонията след предаване на властта в МВнР, новият служебен външен министър прочете изявление от негово име и от името на Захариева за напрегнатата ситуация в Израел.

„Общото изявление от името на двамата външни министри показва линията на приемственост във външната политика не само по този специфичен въпрос, но и по отношение на останалите ни външнополитически приоритети“, подчерта Стоев.

Той посочи, че България следи със силно безпокойство продължаващата ескалация в Израел и Палестинските територии, която допълнително засилва напрежението около Йерусалим.

„Категорично осъждаме продължаващите ракетни атаки и нападения срещу цивилното население, които са абсолютно неприемливи и трябва да спрат незабавно“, заяви служебният външен министър.

Провокативният ракетен обстрел от Газа подлага на терор израелското и арабско население в Йерусалим и околностите му и трябва да бъде прекратен веднага. Насилието и терорът не са решение“, подчерта още той. /БГНЕС