Надал се оттегли от Мастърса в Монте Карло

Рафаел Надал отказа участие на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло. 37-годишният испанец заяви, че тялото му не е готово за предстоящото натоварване, което поставя под съмнение дали 22-кратният шампион от Големия шлем ще бъде на линия за любимия си Ролан Гарос.


Матадорът, който вече сподели, че очаква това да е последният му сезон в Тура, се завърна на корта през януари в Бризбън след близо година отсъствие заради проблем в бедрото, но не е играл от тогава насам. Надал пропусна Мастърсите в Индиан Уелс и Маями, но се очакваше да бъде готов за началото на сезона на червено.

„Това са много трудни моменти за мен от спортна гледна точка. За съжаление трябва да ви разкрия, че няма да играя в Монте Карло. Тялото ми просто няма да ми позволи. И дори и да работя усърдно и да полагам максимални усилия всекидневно, с цялата воля за игра и да участвам на турнири, които са толкова важни за мен, истината е, че днес не мога да бъда на корта. Нямате представа колко ми е трудно да не мога да играя на тези турнири“, написа испанецът в социалните мрежи.

Мастърсът в Монте Карло започва в неделя. Надал е рекордьор по титли с цели 11 – последният му триумф датира от 2018-а. Основната схема на Ролан Гарос стартира на 26 май. Надал, който за последно ликува с титлата от Откритото първенство на Франция през 2022, не е участвал в турнир от Шлема от отпадането си във втори кръг на Аустрелиън Оупън миналата година. /БГНЕС