Netflix организира живо комедийно шоу с водещ Крис Рок

За първи път през следващата година Netflix ще предава на живо събитие, като комикът Крис Рок ще бъде водещ на специално предаване в реално време за платформата по заявка, която привлече милиони зрители от традиционната телевизия.

Комедийното шоу, което ще бъде второто на Рок за Netflix след "Крис Рок: Тамборин", ще бъде на разположение за гледане в началото на 2023 г., съобщиха от компанията, без да предоставят повече подробности.

"Крис Рок е един от най-емблематичните и важни комедийни таланти на нашето поколение", се казва в изявлението на вицепрезидента на Netflix Роби Прау.

"Развълнувани сме, че целият свят ще може да преживее комедийно събитие на Крис Рок на живо и да стане част от историята на Netflix. Това ще бъде един незабравим момент и за нас е голяма чест, че Крис носи този факел".

Netflix, която за първи път през тази година отчете загуба на абонати експериментира с нови формати, включително по-евтин вариант на абонамент, субсидиран от реклами.

На 8 ноември "Уолстрийт Джърнъл" съобщи, че Netflix разглежда възможността да предложи за първи път спортни предавания на живо в платформата си.

Конкурентите, включително Disney+ и Amazon Prime Video, вече предлагат събития на живо, включително спортни и музикални събития./БГНЕС

Лос Анжелис / САЩ