Николай Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер

Решенията се вземат в Народното събрание и в Министерски съвет. Това, че президентството вероятно има някакви аспирации към вземането на решения, е проблем на президентството. Често виждам желание да се атакуват институции, които изпълняват задълженията си спрямо Конституцията.


Това заяви премиерът акад. Николай Денков, след като бе пуснато движението през тунел „Железница" на АМ „Струма", предаде кореспондентът на БГНЕС от Благоевград.

След ротацията се виждам като вицепремиер, от там нататък ще видим. Имам доверие на г-жа Габриел, имаме общи цели, но се намираме в сложна конструкция, коментира още Денков. Политическата среда е доста трудна, но за да може да се справим трябва много коректно да се гледа кое решение зависи от парламента, кое от правителството и кое е към регулаторите, които не са към нито едно от двете, продължи премиерът.

Той съобщи, че няма постигнато съгласие за поста външен министър към днешна дата.

Относно обединяването на НАП и Митници в единна приходна агенция, Денков заяви, че има доверие на финансовия министър Асен Василев и решението за сливане ще даде положителен резултат. /БГНЕС