Николай Костов: Водим разговори с Георги Миланов

„Водим разговори с Георги Миланов. Мисля, че той е точният човек, който може да попълни празнотата в средата на терена”, рацкри треньорът на Левски Николай Костов след контролата с Етър в Правец, спечелена от "сините" с 2:1.

31-годишният Миланов напусна “Герена" през януари в посока Ал Дафра. Клубът от ОАЕ изпадна от елита първенство, а левичарят не поднови контракта си, който изтече на 30 юни.

Костов внесе яснота и около Билал Бари: „Предстои му преглед в Германия. Надяваме се да бъде готов в близко време. Аз вярвам много в този футболист и се надявам той да се включи в отбора. Ако трябва да го уважим, не би било редно да търсим негов заместник. Да, винаги искаме по-добри, но имаме играчи, които си чакат шанса. Когато не можеш да имаш това, което харесваш, харесвай това, което имаш.“

„Доволен съм от условията, които са предоставени на отбора. Имаме 12 проведени тренировки и две контроли. Видяхте, че футболистите на Етър бяха по-свежи. При нас има натрупана умора. Работим, акцентът е около владеенето на топката. Това са трудни елементи, които футболистите усвояват. Доволен съм от старанието. Сега е момента да похваля нашите футболисти, тъй като се стараят максимално“, каза той минути след края на мача в Правец.

„Всичко, което е работил Станимир Стоилов, е положително за нас. Ние просто трябва да подобрим владението на топката и да доминираме. Ако трябва да коментирам днешната игра, не съм доволен. Когато Етър владееше топката, ние бяхме много бавни“, отговори той на въпрос за промените, които ще въведе в Левски.

„Вече имаме трима капитани и това не са тримата вратари, а Краев, Сонко Сундберг и Михайлов“, разкри още Костов.

„С Наско Сираков обсъдихме нещата за развитието на отбора. Въоръжаваме се с оптимизъм. Трябва да вярваме и с подкрепата на феновете да се борим за първото място“, оптимистично настроен е наставникът на „сините“.

„Кордоба чувства дискомфорт, в последния момент го пуснахме. Роналдо също не е готов за игра, надяваме се за началото на шампионата по 60-70 минути да могат да играят. Асен Митков е много добре. Той мина преглед вчера, днес пропусна тренировката. Той е много ценен играч и от утре влиза в отбора“, завърши Костов по повод състоянието на някои от играчите си. /БГНЕС