Нови претенции за земя в парк "Росенец"

Нови претенции за земя в парк "Росенец". Фирма, свързана с почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, иска да бъде вписана като съсобственик на терен, в съседство с триетажна масивна сграда и подпорна стена до лятната резиденция, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Фирмата “Стейтлайн” иска да бъде вписана като съсобственик на крайбрежна ивица от близо 2 декара, която стига до плаж Росенец. Дружеството е бивш собственик и на два съседни имота.

„Може би най-известният обект - прословутата триетажна сграда, която трябва да бъде съборена и за която се водят процеси. Има и незаконно реализирано брегоукрепване”, заяви областният управител Пламен Янев.

Той обжалва това искане, тъй като в границите на имота попадат и площи от морското дъно и морската акватория.

„Стрейтлайн” е фирмата, която владее в областта на Росенец и при многото промени на кадастъра в момента те имат претенции, че не са били възмездени и сега те искат да бъдат вписани като съсобственици този държавен терен. Очаквам една дълга, съдебна процедура”, допълни областният управител.

След протестите през 2020 г. незаконното строителство до лятната резиденция на Доган е доказано след проверка, назначена от община Бургас. /БГНЕС